YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN KAYITLARIMIZ BAŞLADI.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN KAYITLARIMIZ BAŞLADI.

2024-2025 Eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarımız başlamıştır.

19.07.2024 103

İmam Hatip Ortaokullarının Diğer Ortaokullardan Farkı Nedir?

İmam hatip ortaokullarında diğer ortaokullarda zorunlu olarak okutulan derslerin tümü okutulmaktadır. Bunlarla birlikte Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin (s.a.v.) hayatı, Arapça ve temel dini bilgiler dersleri de zorunlu olarak okutulur. Dolayısıyla akademik eğitimle beraber dini eğitim de alma fırsatı sunulur.

 

Adres Zorunluluğu Var Mıdır?

Okulumuza kayıt olmak isteyen öğrenciler için herhangi bir adres kısıtlaması söz konusu değildir. İlçemizin hangi mahallesinde ikamet ediyor olursanız olun okulumuza kayıt olabilirsiniz.

 

Serinhisar İmam Hatip Ortaokulunun Sunduğu İmkanlar Nelerdir?


Okulumuzda STEM atölyesi, akıl ve zeka oyunları sınıfı, yabancı dil ağırlıklı sınıflar, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, beden eğitimi dersi için kapalı salon vb. bulunmaktadır. Öğrencilerin kendilerini çok yönlü geliştirmelerine olanak sunulmaktadır. Ayrıca bu yıl ilk kez uygulanacak olan Harezmi Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin daha iyi ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde eğitim almasını sağlamak için çalışacağız. Bunların dışında İlçe Müftülüğümüz ile işbirliği içinde hafızlık eğitimi için de fırsat sunuyoruz. Hafız olmak isteyen öğrencilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Dini eğitim alırken aynı zamanda bursluluk sınavına ve LGS'ye hazırlanmaları için öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz. Yabancı dil ağırlıklı sınıf seçeneği ile haftada yedi saate kadar İngilizce dersi verdiğimiz sınıflarımızda öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

 

19-07-2024